Dampspærreguide
Print hele guiden

Fugtadaptiv dampspærre

Facaden bliver opfugtet af slagregn. Hvis solen begynder at skinne kraftigt på facaden, før den er tør, drives fugten ind i konstruktionen. Hvis der er risiko for sådan opfugtning og  solopvarmning af konstruktionen, kan brugen af en almindelig dampspærre føre til ophobning af fugt lige bag dampspærren. Hvis der er brugt fugtadaptiv dampspærre, vil konstruktionen kunne tørre ud indadtil, og der opstår ingen fugtskader på grund af fugt, der drives ind af solvarmen.

I uventilerede tagkonstruktioner kan sommerkondens opstå ved, at konstruktionen bliver opfugtet indefra om vinteren, og denne fugt drives så indad om sommeren og i solskin. 

Korrekt brug af fugtadaptive membraner kræver altid nøjere analyse og projektering. Leverandørens forudsætninger for at anvende af fugtadaptiv membran skal overholdes. Som udgangspunkt må konstruktionen ikke stå i skyggen af hverken andre bygninger eller sig selv. 

 

Blandt andet på grund af sommerkondens er der risiko ved indvendig efterisolering af tung ydervæg – specielt halvstens, som her.