Nyheder 2017

 • Ny guide til effektiv ventilation


  En ny guide fra Videncentret giver overblik over regler og metoder til at opnå tilstrækkelig ventilation i enfamiliehuse – ikke kun i nybyggeri, men også i ældre huse, der renoveres. En familie på fire producerer typisk 10 liter vand i døgnet. Hvis denne fugt ikke fjernes, er risikoen for skimmelsvamp er stor. Derfor er god ventilation afgørende.

 • Ved du nok om funktionsafprøvning?


  Mange bygge- og renoveringsprojekter bliver i dag afleveret med fejl i de tekniske installationer. Det medfører ofte indeklimaproblemer og et højt energiforbrug. Derfor kom der tidligere i år nye krav i Bygningsreglementet om funktionsafprøvning af tekniske anlæg. Men hvad er en funktionsafprøvning, og hvordan får man den integreret i byggeprocessen? Det kan du læse mere om i en ny informationsfolder fra Videncentret.

 • Nye aktiviteter i Videncentret i 2018


  Udviklingsaktiviteterne i Videncentret i 2018 er nu fastlagt. Der bliver fokus på aktiviteter, der understøtter det nye bygningsreglement i 2018, og alle materialer fra Videncentret opdateres til det nye bygningsreglement. Desuden vil Videncentret udvikle energiløsninger og cases til kontorbygninger, materialer om intelligente bygninger, en guide om funktionsafprøvning af belysningsanlæg samt en række nye formidlingstiltag.

 • Boligjob-ordningen er til for at blive


  Boligjob-ordningen (håndværkerfradraget) bliver fra 2018 permanent. Det betyder, at der fortsat er fradrag på lønudgifter på en række håndværker- og serviceydelser i hjemmet eller sommerhuset. Ordningen prioriterer stadig forbedringer af boligens energimæssige tilstand. Bl.a. kan boligejere og -lejere få fradrag på håndværkeres arbejdsløn til isolering, udskiftning af døre og vinduer, installation af varmepumpe og varmestyringsanlæg.

 • Nyt praktisk opslagsværk til boligselskaber


  Er du projektleder i et almennyttigt boligselskab eller medlem i en boligforenings bestyrelse? Og skal I i gang med at renovere? Så kan I bruge Bygherrens Drejebog til Energirenovering, som er et nyt digitalt opslagsværk fra Videncentret til at blive klogere på, hvordan byggeprojekter i etageejendommen bliver en energi- og indeklimamæssig succes.

 • Sådan opnår du energirigtig bygningsdrift


  Hvis du vil sikre god og energirigtig bygningsdrift i eksisterende bygninger, kan du benytte Videncentrets nye tjeklister til formålet. De er fyldt med gode råd og vejledning om varme-, ventilations- og CTS-anlæg, indeklima og energistyring. Tjeklisterne er oprindeligt udviklet til skoler, men kan også anvendes i alle mulige andre bygninger.

 • Bygningsklasse 2020 bliver ikke obligatorisk


  Bygningsklasse 2020 bliver alligevel ikke gjort obligatorisk. En revision af de fremtidige energikrav i bygningsreglementet indebærer, at bygningsklasse 2020 i stedet for bliver en frivillig klasse for nye bygninger fra 2020.

 • Ny database for energiforbrug inden for handel og service


  Arbejder du for virksomheder inden for handel og service, kan du nu tjekke deres energiforbrug i en ny nøgletalsdatabase fra Energistyrelsen. Her kan du se, om de bruger mere eller mindre end andre i samme branche. Den kan bruges af alle – fra advokater, engroshandel, reklamebureauer til supermarkeder, tøjbutikker, restauranter og campingpladser – og alt midt imellem, blot det handler om handel og service.

 • Kursus i gashybridvarmepumper styrker grønnere gasfyring


  I september deltog omkring 100 gas- og varmepumpeinstallatører i et kursus om hybridvarmeanlæg, der kombinerer et gasfyr med en varmepumpe. VEB har været med til at udvikle undervisningsmaterialet til kurset, som er en del af en bred indsats ført an af gasbranchen. Formålet er at gøre grøn gasfyring mere udbredt.

 • Tværfaglighed på erhvervsskoler


  Tværfaglighed og helhedstænkning er vigtig for effektiv energirenovering. Videncenter for Energibesparelser i Bygninger har derfor til faglærere og elever på erhvervsskolerne produceret en film om tværfaglighed. Den fortæller om samarbejde på tværs i byggebranchen som et centralt element i fremtidens arbejdsmetode for håndværkere. Hør, hvorfor det er vigtigt fra entreprenøren, faglæreren, vvs’eren og tømreren, der medvirker i filmen.