Nyheder

 

 • Skyd genvej til det nye bygningsreglement med BR18-værktøj


  Der er nyt bygningsreglement – BR18. Derfor har Videncenter for Energibesparelser i Bygninger nu opdateret sit populære BR-værktøj, der giver en genvej til Bygningsreglementets energikrav ved ombygning, renovering og udskiftning.

 • Lad os ses på Byggeri’18!


  Skal du på Byggeri’18 messen i Fredericia? Så slå vejen forbi stand A-0620. Dér finder du Videncenter for Energibesparelser i Bygninger – kom og få en snak om, hvordan du og din virksomhed kan få gavn af Videncentrets mange gratis tilbud. Vi er der alle dage fra den 13. til den 16. marts 2018, og vi glæder os!

 • Sæt kryds for årets store netværksdag


  På Videncentrets store netværksdag får du både en opkvikkende indsprøjtning af ny faglig viden om energibesparelser i bygninger og chance for at udvide dit netværk. Sæt allerede nu kryds i kalenderen – det bliver den 11. juni 2018 i Taastrup.

 • BR18 er trådt i kraft


  Det nye bygningsreglement er trådt i kraft 1. januar 2018 med overgangsperiode frem til og med 30. juni 2018. Energikravene forbliver stort set de samme – men de har flyttet plads i reglementet, som er blevet væsentligt omstruktureret.

 • Ny guide til effektiv ventilation


  En ny guide fra Videncentret giver overblik over regler og metoder til at opnå tilstrækkelig ventilation i enfamiliehuse – ikke kun i nybyggeri, men også i ældre huse, der renoveres. En familie på fire producerer typisk 10 liter vand i døgnet. Hvis denne fugt ikke fjernes, er risikoen for skimmelsvamp er stor. Derfor er god ventilation afgørende.

 • Ved du nok om funktionsafprøvning?


  Mange bygge- og renoveringsprojekter bliver i dag afleveret med fejl i de tekniske installationer. Det medfører ofte indeklimaproblemer og et højt energiforbrug. Derfor kom der tidligere i år nye krav i Bygningsreglementet om funktionsafprøvning af tekniske anlæg. Men hvad er en funktionsafprøvning, og hvordan får man den integreret i byggeprocessen? Det kan du læse mere om i en ny informationsfolder fra Videncentret.

 • Nye aktiviteter i Videncentret i 2018


  Udviklingsaktiviteterne i Videncentret i 2018 er nu fastlagt. Der bliver fokus på aktiviteter, der understøtter det nye bygningsreglement i 2018, og alle materialer fra Videncentret opdateres til det nye bygningsreglement. Desuden vil Videncentret udvikle energiløsninger og cases til kontorbygninger, materialer om intelligente bygninger, en guide om funktionsafprøvning af belysningsanlæg samt en række nye formidlingstiltag.

 • Boligjob-ordningen er til for at blive


  Boligjob-ordningen (håndværkerfradraget) bliver fra 2018 permanent. Det betyder, at der fortsat er fradrag på lønudgifter på en række håndværker- og serviceydelser i hjemmet eller sommerhuset. Ordningen prioriterer stadig forbedringer af boligens energimæssige tilstand. Bl.a. kan boligejere og -lejere få fradrag på håndværkeres arbejdsløn til isolering, udskiftning af døre og vinduer, installation af varmepumpe og varmestyringsanlæg.

 • Nyt praktisk opslagsværk til boligselskaber


  Er du projektleder i et almennyttigt boligselskab eller medlem i en boligforenings bestyrelse? Og skal I i gang med at renovere? Så kan I bruge Bygherrens Drejebog til Energirenovering, som er et nyt digitalt opslagsværk fra Videncentret til at blive klogere på, hvordan byggeprojekter i etageejendommen bliver en energi- og indeklimamæssig succes.