Nyheder

 

 • Mange fjernvarmeanlæg er uden service


  Der er mange gamle fjernvarmeanlæg i de danske husholdninger; ofte er mindst 15 år gamle – og mange er over 25 år. Alligevel får de fleste husejere ikke serviceret deres fjernvarmeanlæg regelmæssigt af en montør. Det viser en ny undersøgelse fra Energistyrelsen. Fjernvarmeservice fører ellers typisk til bedre drift og besparelser, oplyser Videncentret.

 • Tak for en god netværksdag


  Videncentrets netværksdag i juni var en stor succes med mange spændende indlæg om nye metoder og nye teknikker til energirenovering af bygninger. Du kan hente PowerPoint præsentationerne her.

 • Kom til VEB's store faglige netværksdag


  Videncenter for Energibesparelser i Bygninger inviterer til Store Netværksdag den 11. juni. Dagen er en god mulighed for at skærpe både din praktiske viden om energibesparelser i bygninger og opgradere dit netværk. Det koster kun 500 kr. at være med. Det er i Taastrup fra kl. 9.00 til 15.40.

 • BR18 Kvikguide - now in English!


  Videncentrets Kvikguide om energikravene i bygningsreglementet - BR18 - er nu udkommet på engelsk til brug for virksomheder med udenlandske medarbejdere og skoler med udenlandske studerende.

 • Fagligt fif om terrændæk


  I serien af ultrakorte film med faglige fif har Videncentret netop udgivet en om efterisolering af terrændæk. Vil din kunde efterisolere, samtidig med at der skal nyt gulv på? Så er der faktisk ikke nogen vej udenom at bryde det eksisterende terrændæk op. Få forklaringen i videoen her, og se også energiløsninger om terrændæk.

 • Vær med til at evaluere Videncentret


  Du kan nu være med til at evaluere det nationale Videncenter for Energibesparelser i Bygninger. Undersøgelsen er anonym og gennemføres af Energistyrelsen, og det tager blot 1-2 minutter.

 • Må vi stadig informere dig?


  På grund af den nye persondatalov skal vi være sikre på, at du fortsat samtykker i, at vi må sende dig vores nyhedsbreve. Derfor gør vi opmærksom på, at hvis du ikke længere ønsker at modtage vores nyhedsbrev, kan du nederst i hver eneste nyhedsbrev sendt fra os trykke på afmeld, og du vil efterfølgende blive taget af listen. Vi håber stadigvæk at måtte informere dig.

 • Fikse film giver ferme fif


  Med en serie af film giver Videncentret en række klare tips til arbejdet med at energirenovere bygninger. De to første er klar. De er på 30 sekunder hver og giver fif om hhv. efterisolering af tung ydervæg og varmepumper.

 • Besparelsesberegner er nu opdateret


  Videncentrets besparelsesberegner er netop blevet opdateret til Be18 beregningskernen og har samtidig fået et face-lift. Beregneren giver et kvalificeret bud på den faktiske energibesparelse ved efterisolering og ved udskiftning af installationer i boliger. Den anvender samme metode som tidligere, men for at gøre det lettere for brugene er dens samling af typiske konstruktioner udvidet – og den er nu tilpasset både computer, mobiltelefon og tablet.

 • Skyd genvej til BR18’s energikrav


  Søger du en hurtig og let forståelig forklaring af energikravene i BR18? Den kan du få i Videncentrets kvikguide, som fortæller om energikravene i bygningsreglementet i en let læst form. Du får ved en hurtig gennemlæsning overblik over, hvordan du overholder energikravene uanset om du bygger nyt, bygger til, bygger om eller laver udskiftninger.