Nyheder

 

 • Ny guide om varmeafgiversystemer til varmepumper


  Varmeafgiversystemet er ofte knasten i boligen, når en varmepumpeinstallation ikke fungerer optimalt. Derfor har Videncenter for Energibesparelser i Bygninger udgivet en ny guide om varmeafgiversystemets betydning for varmepumpedrift.

 • Kom til Building Green i Aarhus


  Videncentret er med på Building Green i Aarhus. Kom og besøg stand 63 – og få ny inspiration til at spare på energien i både små og store bygning og til at udføre arbejdet korrekt. Det foregår den 3.-4. april 2019 i Centralværkstedet, Aarhus, og er gratis – blot du tilmelder dig.

 • Energirenovering ind i klimakampen


  Over 40 % af boligejere spørger en håndværker, når de søger om råd til energirenovering, ifølge Byggeriets Energianalyse 2019.

 • Kom og mød Den Lille Blå


  Dansk Energi lancerer en april 2019-version af ”Den lille Blå om Varmepumper”. Kom og hør mere den 30. april hos Dansk Energi, og få et eksemplar af bogen med hjem. Det er gratis.

 • Find ud af, hvad du kan med IoT i bygninger


  Med et nyt materiale får du indblik i, hvad IoT – Internet of Things – kan bruges til i bygninger. Se en film, læs et faktaark og download PowerPoints om emnet – til fri afbenyttelse for virksomheder, erhvervsskoler m.fl.

 • Skal du undervise i varmepumpeinstallationer?


  Hvis du vil øge kvaliteten af jeres varmepumpeinstallationer, så find inspiration i en stribe PowerPoints til undervisningsformål. Du får her hjælp til at formulere dine budskaber om, hvordan man laver den gode varmepumpeinstallation.

 • Få hjælp til Bygningsreglementets energikrav


  Videncentrets PowerPoint præsentation om energikravene i BR er netop blevet opdateret. I forhold til seneste udgave fra 2018 er dele af indholdet præciseret, og der er rettet nogle mindre fejl.

 • Massive energibesparelser i kontormiljøer


  Fire nye cases udarbejdet af Videncentret er eksempler på, hvordan investeringer i energitiltag kan give store besparelser i kontorbygninger. Læs fx om virksomheden Sagro A/S, der sparer 220.000 kr. årligt på at have installeret LED belysning.

 • Få hurtig intro til energikrav ved renovering


  I en ny kort flyer giver Videncentret en hurtig introduktion til energikravene i Bygningsreglementet (BR18), når du skal renovere en bygning. Den er til fri afbenyttelse, fx til brug når du har behov for at informere andre i din virksomhed om kravene.

 • Varmepumpekurser er en succes


  For at øge kvaliteten af varmepumpeinstallationer har Energistyrelsen iværksat et særligt uddannelsesforløb, der blev udbudt af Videncentret her i vinter. 92 personer deltog, og 65 % valgt at gå eksamen på de kurser, hvor det var muligt.