Nyheder

 

 • Energiløsningerne er blevet opdateret


  Alle 79 energiløsninger er blevet opdateret ved udgangen af 2019. Der er nye CO2-faktorer for fjernvarme og el samt nyt energilpriser. Der er kun lavet mere omfattende ændringer i de to løsninger om ventilation i store bygninger; det er sket for at tilpasse dem til de gældende regler.

 • Har du tjek på varmesystemet?


  Med grønne varmekilder som fjernvarme og varmepumper bliver huse i stigende grad opvarmet med en lavere fremløbstemperatur. Du kan tjekke, om et varmesystem er egnet til lavtemperaturdrift med et nyt simuleringsværktøj fra Videncentret.

 • Sådan laver du datadrevet energioptimering


  Millionvis af data fra bygningsautomation giver helt nye muligheder for store energibesparelser. Lær mere om muligheder og udfordringer i nye materialer og film om datadrevet energioptimering, som Videncentret netop har udgivet.

 • Har varmepumpen ideelle arbejdsvilkår?


  Du kan med et regneark fra Videncentret beregne, om radiatorer og gulvvarme i et hus er egnede til varmepumpedrift. I en ny film får du en hurtig introduktion til regnearket, der hjælper med at sikre, at bygning og varmeafgiverne matcher varmepumpen.

 • Ny gulvrenoveringsguide fra Videncentret


  Videncentret er klar med en ny guide til gulvkonstruktioner. Formålet med guiden er at blive i stand til at vælge en passende renovering i den konkrete situation og derved sikre optimal efterisolering uden at gøre skade på bygningen. Klik videre for at gå til guiden.

 • Guide om ventilation er opdateret


  Guiden om ventilation i eksisterende etageejendomme fra Videncentret er nu opdateret med de seneste regler og nye illustrationer. Den hjælper dig med at finde den rette ventilationsløsning i bygninger fra forskellige perioder.

 • Få instruktion i besparelsesberegninger


  Nu kan du i ro og mag med en ny film få en instruktion i, hvordan du bruger besparelsesberegneren fra Videncentret – sådan at du hurtigt kan give et bud på energibesparelsen ved efterisolering m.m. Se den nye film.

 • Ny standard for varmepumper


  Mange varmepumpeinstallationer er ikke tilstrækkeligt energieffektive. For at råde bode på det indfører Energistyrelsen nu en frivillig standard for varmepumpeinstallationer – DS 1150.

 • Take-aways om lokale partnerskaber


  Her får du take-aways fra konferencen ’Succes med energieffektivisering gennem lokale partnerskaber’

 • Konstruktører får energikrav ind under huden


  Når kommende bygningskonstruktører skal lære om BR18’s energikrav – hvorfor så ikke trække på specialister og materialer fra Videncentret? Det gør eksempelvis Zealand, og det giver nye muligheder i undervisningen, fortæller underviser og civilingeniør Morten Møller Jensen. På billedet ses Videncentrets specialist Iben Østergaard, som har været ude hos Zealand.