Ventilation er nødvendigt, når der tætnes

Forbedret ventilation er nødvendigt, når man tætner bygningen. Find svarene på hvordan i Videncentrets energiløsninger og guider om ventilation.

Videncenter for energibesparelser i bygninger anbefaler at installere et ventilationsanlæg med varmegenvinding i eksisterende etageejendomme, hvis klimaskærmen er blevet energirenoveret og tætnet - fx i forbindelse med vinduesudskiftning, faca­derenovering og loftisolering eller modernisering af køkken og bad.

Guiden om ventilation med varmegenvinding i eksisterende etageejendomme hjælper dig med at finde frem til den rette energiløsning i bygninger fra forskellige perioder. Den giver gode råd om mulige føringsveje, dimensionering og materialer samt anbefalinger til mulige ventilationsløsninger, der udnytter den eksisterende ventilation.

Guide: Ventilation med varmegenvinding i eksisterende etageejendomme

Energiløsningerne nedenfor er til henholdsvis central og decentral ventilation med varmegenvinding. De bør anvendes sammen med guiden, som også ligger nedenfor. Energiløsningerne dækker blandt andet:

  • Eksempler på energibesparelse ved etablering af ventilation med varmegenvinding
  • Beskrivelse af korrekt udførelse
  • Tjekliste til udførelse

Energiløsning: Central ventilation med varmegenvinding

Energiløsning: Decentral ventilation med varmegenvinding

De fleste mennesker bruger det meste af deres tid indenfor: i hjemmet, på indendørs arbejdspladser, i skoler, i daginstitutioner m.m. Derfor er det vigtigt for sundhed og livskvalitet, at indeklimaet i lokalerne her er tilfredsstillende. Læs mere i guiden nedenfor, hvordan man kan sikre et godt indeklima.

Guide: Indeklima og komfort